ISBN: 9789061741077
Bekijk boek
Het boek Kookboek Van De Klassieke Keuken van de auteur Auguste Escoffier is 4 maal gevonden, 0 maal nieuw en 4 maal tweedehands. "Kookboek Van De Klassieke Keuken" is tweedehands te koop vanaf € 230,00 bij Bol.com.
![]() |
Aanbieder
Bol.com |
ISBN
9789061944294
Soort boek
Hardcover Dit boek is de eerste complete Nederlandse vertaling van het standaardwerk 'Le Guide Culinaire' (1920), geredigeerd door de Nederlandse culinaire grootmeester Wina Born met medewerking van Jaap Klosse, Paul Fagel en John Kern. Meer dan 5000 recepten geven de gebruiker inzicht in de basis van het koken en stimuleren de eigen creativiteit. In zijn inleiding legde Escoffier sterk de nadruk op de bruikbaarheid van zijn werk. ''Ik heb er'', zo schreef hij ''geen luxueus boek van willen maken om in de boekenkast te staan pronken, integendeel: het werk moet een metgezel zijn voor de praktijk van alle dag, voortdurend onder handbereik, een bron van nuttige en concrete adviezen''. Als inspiratiebron is het werk tot dusverre onovertroffen: nog steeds wordt 'Le Guide Culinaire' overal ter wereld door alle meesterkoks gebruikt. De naam Escoffier behoeft nauwelijks introductie. Als chefkok in de meest gerenommeerde restaurants van zijn tijd verwierf hij wereldfaam. Op basis van zijn eigen ervaringen schreef hij in 1902 'le Guide Culinaire', waarin hij de principes van de kookkunst en de traditionele technieken uitlegde. Deze 'Guide' is nog steeds de bijbel voor alle professionele koks. Daarnaast schreef hij een tweede boek: 'Ma Cuisine'. Ook voor amateur-koks kwam er aldus een standaardwerk voorhanden met een totaaloverzicht van de klassieke keuken.
|
Prijs
€ 230,00 |
Bekijk boek |
![]() |
Aanbieder
Bol.com |
ISBN
9789059272446
Soort boek
Hardcover Het is de achtste druk van de eerste complete Nederlandse vertaling van het standaardwerk 'Le Guide Culinaire' onder redactie van Wim Born met medewerking van Jaap Klosse, Paul Fagel en John Kern. Meer dan vijfhonderd recepten geven de gebruiker inzicht in de basis van het koken en stimuleren de eigen creativiteit. Escoffier, de naam behoeft nauwelijks introductie, legt sterk de nadruk op de bruikbaarheid van zijn werk. De tekstueel ongewijzigde herdruk is uitgebreid met 48 kleurenfoto's van gerechten, geheel bereid volgens de receptuur van Escoffier en gefotografeerd op stijlvolle eigentijdse wijze. Bovendien is het boek voorzien van meerdere leeslinten, zodat een combinatie van gerechten gemakkelijk gemarkeerd en terug gevonden kan worden tijdens de bereiding. Gebonden in linnen band met full collor stofomslag.
|
Prijs
€ 250,00 |
Bekijk boek |
![]() |
Aanbieder
Bol.com |
ISBN
9789061740742
Soort boek
Hardcover |
Prijs
€ 295,00 |
Bekijk boek |
![]() |
Aanbieder
Bol.com |
ISBN
9789059565890
Soort boek
Hardcover Auguste Escoffier is een legendarische naam voor chefs en fijnproevers. Zijn Kookboek van de klassieke keuken (Le Guide Culinaire) wordt nog steeds door meesterkoks overal ter wereld geroemd én gebruikt. Ruim een eeuw na eerste publicatie heeft dit standaardwerk, waarin Escoffier de principes van de kookkunst en de traditionele technieken uitlegt, nog niets aan actualiteit verloren. Georges Auguste Escoffier (1846-1935) mocht vele groten der aarde tot zijn vrienden en bewonderaars rekenen, waaronder de actrice Sarah Bernardt en Edward, Prince of Wales. Keizer Wilhelm noemde Escoffier 'kok van keizers en keizer der koks'. De Franse president gaf Escoffier het lintje van het Légion d'Honneur en later werd Escoffier zelfs officier van het Légion d'Honneur. Met meer dan 1.000 pagina's en meer dan 5.000 recepten is Escoffiers meesterwerk een van de dikste kookboeken ter wereld. Zijn kookklassieker bevat beroemde recepten als Pêche Melba, Poire belle Hélène en Fraises Wilhelmine. Het laatste gerecht - in kirsch en sinaasappelsap gemarineerde aardbeien - is genoemd naar koningin Wilhelmina. Kookboek van de klassieke keuken is primair bedoeld voor de professionele kok. Voor de amateurkok is er De klassieke keuken thuis. Het Kookboek van de klassieke keuken is een culinaire bijbel die in geen enkele boekenkast van koks en meesterkoks mag ontbreken.
|
Prijs
€ 395,95 |
Bekijk boek |